فرهنگ و سیره رضوی، سرشار از سوژههای ناب عکاسی
فرامز عامل بردبار در گفتگو با آستان نیوز اظهار میکند: در تمام دنیا ثابت شده است که عکس به عنوان یک رسانه بسیار قوی، میتواند در بین اکثریت مردم جامعه، بسیار تأثیرگذار باشد و این تأثیرگذاری به حدی رسیده که عموم مردم به آن توجه دارند و میبینیم یکی از آیتمهای بسیار مهم در خرید لوازمی مانند تلفن همراه، کیفیت دوربین آن است.
وی میافزاید: پس اهمیت این موضوع، کاملاً مشخص میشود و بر همین اساس در جشنواره رسانهای امام رضا(ع) هم کسانی به این اندیشه رسیدند که عکس میتواند جایگاه ویژهای در جشنواره داشته باشد و تصمیم به گنجاندن این بخش گرفتند که به نظر من، کار بسیار خوب و پسندیدهای است.
عکاسی درباره امام رضا(ع) فقط محدود به حرم و زائران نیست
از او درباره سوژههای عکس در حوزه رضوی میپرسیم و پاسخ میدهد: وقتی اسم جشنواره رسانهای امام رضا(ع) میآید، برخی تصور میکنند که فقط باید درباره حرم مطهر و زائران امام صحبت کرد و در بخش عکس جشنواره هم فقط عکاسی از این سوژهها مد نظر است، در حالی که اینگونه نیست.
عکاسان به سبک زندگی رضوی نگاه تیزبینانه داشته باشند
بردبار ادامه میدهد: به نظر من، سبک زندگی رضوی و تأثیرگذاری اخلاق، منش و رفتار رضوی در بین مردم، میتواند نگاه تیزبین عکاس را به خود جلب کند و تنوع تصویری را شاهد باشیم و عملاً به بیننده گوشزد کنیم که این نگاه، میتواند بسیار وسیع و متنوع باشد.
عضو هیات داوران بخش عکس جشنواره تصریح میکند: اگر کتابهای تاریخی معتبر درباره امام رضا(ع) را مطالعه کنیم میبینیم در برخی از آنها، به این پرداخته شئخ که امام رضا(ع) چه طور زندگی کردهاند، برخوردشان با مردم چگونه بود، عباداتشان به چه شکل بود و ...، بخشی هم مربوط به سخنان امام(ع) است که نسل به نسل منتقل شده و امروز به دست ما رسیده و میتواند برای همه ما زندگیساز باشد. بردبار میافزاید: بنابراین اگر بخواهیم از زندگی امام رضا(ع)، سخنان و توصیههای ایشان و به طور کل تمام موضوعاتی که به ایشان مربوط است، در جشنواره استفاده کنیم، میتوانیم سوژههای بسیار متعدد و متنوعی برای عکاسی بیابیم که به نوعی به یک حدیث یا بخش از سبک زندگی ایشان اشاره کند. وی تصریح میکند: من معتقدم در صورتی که این نگاه ایجاد شود خواهیم دید که حتی اگر جشنواره رسانهای امام رضا(ع) را به طور مستمر تا پنجاه دوره هم برگزار کنیم، باز سوژه تازه برای عکاسی وجود خواهد داشت.
افزایش جایگاه و اعتبار جشنواره با تداوم برگزاری
بردبار با تاکید بر ضرورت استمرار برگزاری این جشنواره نیز میگوید: من همیشه گفتهام که اهمیت، اعتبار و جایگاه جشنواره به استمرار آن است. یعنی اگر جشنوارهای بخواهد پایههای محکم، خروجی خوب و تأثیرگذاری خوبی داشته باشد، مطمئناً بحث استمرار آن است که به جشنواره، قوت میبخشد.
وی میافزاید: خیلی از جشنوارهها یک سال یا دو سال برگزار و بعد رها شدند، این روند، تأثیرگذاری جشنواره را از بین میبرد اما جشنوارههایی که استمرار دارند، باعث دلگرمی عکاسان و پیگیری مخاطبان خواهد شد و همچنین، به دلیل استمرار، مشکلات و نقصهایی که در جشنواره وجود دارد، در سالهای بعد برطرف میشود، بنابراین جشنواره رسانهای امام رضا(ع) میتواند با استمرار به یک جشنواره کاملاً حرفهای و در وزانت و اعتبار نام امام رضا(ع) تبدیل شود.
دومین جشنواره بینالمللی رسانهای امام رضا(ع) هم اکنون در حال برگزاری است و اصحاب رسانه و عموم علاقهمندان تا 15 اردیبهشت ماه برای ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره فرصت دارند. جزئیات بیشتر درباره این جشنواره در سایت mediafest.razavi.ir ارائه شده است.